UItzend werk (n)iets voor jou? Vooroordelen over uitzendwerk

Publicatiedatum 13 juni 2022
Wijzigingsdatum 17 juni 2022
Auteur https://www.nbbu.nl

Over uitzendwerk bestaan veel vooroordelen en werkzoekenden hebben vaak een verkeerd beeld van uitzendwerk.  Uitzendwerk zou slecht betalen, je krijgt geen vakantiegeld en er is geen oog voor jouw ontwikkeling. Maar niets is minder waar.

Goed salaris

Veel mensen denken dat werken via een uitzendbureau minder verdient dan wanneer je direct bij een baas gaat werken. Dit klopt niet! Bij HWC personeelsdiensten verdien je net zoveel als de medewerkers die wel voor de baas werken. Het bedrijf is namelijk verplicht om elke werknemer met dezelfde leeftijd en dezelfde functie, ook hetzelfde uurloon te geven. Er bestaat namelijk een wet over ‘de Inlenersbeloning’ die ervoor zorgt dat je hetzelfde loon krijgt én ook dezelfde toeslagen en vergoedingen.

Gewoon vakantiegeld

Iedereen, dus ook een uitzendkracht, die in loondienst werkt heeft recht op 8% vakantiegeld. Deze 8% wordt berekend op basis van jouw bruto inkomen van het afgelopen jaar.  

persoonlijke aandacht

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we samen waar je precies naar op zoek bent. Op basis van jou wensen gaan wij op zoek naar de baan die perfect bij je past.  
Ook vinden wij van HWC personeelsdiensten persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk.  Zo investeren wij in jouw opleidingen zodat jij kan doorgroeien in het werk wat je leuk vindt.