Bij beroepen waar veel vraag naar is, staan ook veel vacatures van open. Handig om te weten als je op zoek bent naar een baan. Wij zetten daarom een paar veel gevraagde beroepen op een rijtje.

De meest gevraagde beroepen in 2022 bij HWC personeelsdiensten.

Publicatiedatum 22 december 2022
Wijzigingsdatum 22 december 2022

Bij beroepen waar veel vraag naar is, staan ook veel vacatures van open. Handig om te weten als je op zoek bent naar een baan. Wij zetten daarom een paar veel gevraagde beroepen op een rijtje.

 

1. Metaaltechniek      

Bij beroepen in de metaalbewerking komen verschillende dingen kijken waarbij metalen worden bewerkt om onderdelen, halffabricaten en constructies te maken. Hier vallen verschillende technieken onder: boren, monteren, lassen, buigen, zagen, slijpen, snijden, kanten en zetten. Montage werkzaamheden vallen ook onder het takenpakket.

 

2. Houtbewerker

Wat het woord al zegt, een Houtbewerker werkt met hout. Als Tegenwoordig wordt er veel met machines gewerkt en heel af en toe nog met de hand. Als Machinaal Houtbewerkers werk je meestal in de timmerindustrie, maar vaak ook in de meubelindustrie. Hier bewerk Je als machinaal Houtbewerker hout- en plaatmateriaal.

 

3. Installateurs                                            

Als installateur hou je van sleutelen en heb je verstand van onderhoud, controles en reparaties. Je weet precies hoe de installaties werken en hoe je die bestuurt. Daarnaast kan je werken in verschillende sectoren als de woning- en utiliteitsbouw en industrie.

 

4. Hovenier                   
Als hovenier houd je je bezig met de aanleg en het onderhouden van tuinen, parken en andere groenvoorzieningen. Als hovenier houdt je je bezig met tuinplannen maken, schoffelen, bestraten of een muurtje metselen. Je bent dus van alle markten thuis en hebt veel afwisseling in je werk

 

5. Productiemedewerker
Als productiemedewerker bestaan je werkzaamheden uit het bedienen van machines, maar ook uit het handmatig in elkaar zetten van producten. Om de garantie van het product te garanderen voer je kwaliteitscontroles uit.

 

Zit er een baan/ beroepsrichting tussen die je wel interessant lijkt? Kijk dan snel bij onze vacatures en wie weet hebben wij de perfecte baan voor jou!