Fulltime werkende vaders, daar kijkt niemand van op. Maar wil je als moeder fulltime werken, is er toch vaak een oordeel. Wie zorgt er dan voor de kinderen? Maar wat als je kinderen nu wat ouder zijn en niet meer de fulltime zorg van hun moeder nodig hebben?

Als Herintredende moeder weer de arbeidsmarkt op.

Publicatiedatum 5 oktober 2022
Wijzigingsdatum 5 oktober 2022

moeder met dochterFulltime werkende vaders, daar kijkt niemand van op. Maar wil je als moeder fulltime werken, is er toch vaak een oordeel. Wie zorgt er dan voor de kinderen? Maar wat als je kinderen nu wat ouder zijn en niet meer de fulltime zorg van hun moeder nodig hebben?

Moeders die minder gaan werken als ze een kind krijgen, blijven dat meestal de rest van hun loopbaan doen
Als de kinderen ouder zijn, gaat slechts de helft van de moeders meer uren werken
2 op de 3 moeders keert niet of niet volledig terug op de arbeidsmarkt.
Slechts 15,1 procent van de Nederlandse moeders werkt voltijds, van de vaders is dat 79,8 procent. De zorg voor het gezin en huishouden is voor 23 procent van de vrouwen de reden om niet meer uren te werken.
Hoe heerlijk het ook was om fulltime met je kids bezig te kunnen zijn, na een paar jaar gaat het toch weer kriebelen. De kids gaan naar school, en ook jij zou eigenlijk wel weer eens met je eigen ontwikkeling bezig willen zijn. Herkenbaar? Dan hoor jij ook bij de herintredende moeders op de arbeidsmarkt. Moeders die er een tijd uit hebben gelegen, maar weer aan het werk willen. Vaak is dat niet zo makkelijk als het klinkt.

Herintredende moeders op de arbeidsmarkt.

Ten eerste is er een gat in je CV ontstaan. Dat betekent dat je kennis over jouw vakgebied misschien niet meer zo actueel is. Je hebt de laatste jaren geen werkervaring opgedaan. Hoe aantrekkelijk ben jij in de ogen van de werkgever? Dat is hoe de arbeidsmarkt vaak tegen herintredende moeders aankijkt.

Dit hoeft geen probleem te zijn. Wij kunnen je helpen aan een baan . Neem vrijblijvend contact met ons op voor wat de mogelijkheden zijn. Wij helpen je hier graag verder.